Grupul de lucru al guvernului Ontario a identificat o rată de reciclare a pungilor de 37%. Și ultimele noastre date arată că ratele de reciclare sunt ridicate în alte regiuni ale Canadei: 32% în BC, 32% în Alberta, 37% în Ontario și până la 50% în unele provincii din Canada atlantică unde nu au fost interzise

Reutilizarea combinată - ratele de reciclare sunt extrem de ridicate, gestionarea atenta a acestora ducand la aproape zero deșeuri.

În Quebec - 91% din pungile de cumpărături din plastic sunt refolosite și reciclate.

Având în vedere nivelul ridicat de reutilizare, există puține pungi disponibile pentru reciclare.

analysis-quebec-copy-2

Reciclarea pungilor din Quebec


Analiza provincială a pungilor de transport din plastic

În Ontario, 96% din pungile de cumpărături din plastic sunt refolosite și reciclate.Reciclarea pungilor din Ontario

 Analiza provincială a pungilor de transport din plastic

ontario-analysis-copy

Și aproape 100% sunt refolosite sau donate în scopuri caritabile din Manitoba.

analysis-manitoba

Reciclarea pungilor din Manitoba.

 Analiza provincială a pungilor de transport din plastic

Canadienii au îmbrățișat cu adevărat modelele 3R, care promovează utilizarea înțeleaptă și eliminarea pungilor de cumpărături din plastic. Modificarea comportamentului în utilizarea pungilor a dus la reduceri serioase ale numărului de pungi distribuite în Canada cu cel puțin 50%.

Programele de reducere de 50% din Quebec și Ontario implementate în colaborare cu industria materialelor plastice și comercianții cu amănuntul au condus la o reducere permanentă a numărului de pungi distribuite la check-out foarte repede. A fost o combinație de educație publică cu privire la 3R, taxe pentru pungi și promovarea reutilizabilelor.

Colours-header
Granule de polietilena reciclate utilizate în produse noi

În timp, unul dintre beneficiile adăugate ale programelor 3R este creșterea rapidă a refolosirii pungilor de cumpărături din plastic și o eliminare mai bună pentru reciclare. Reutilizarea este o formă de reducere, iar ratele de reutilizare au crescut în medie între 60% și 90%, în funcție de provincie.

Provincia Manitoba a pus un accent real pe reutilizare și, în ultimul său raport anual, a afirmat că peste 90% din pungile de cumpărături din plastic sunt refolosite în această provincie. Și bonusul suplimentar este că toate pungile pot fi reciclate chiar aici, în Canada.


Cititi aici raportul pe 2019

Nu mai sunt multe sacose ramase care să fie reciclate.

Ratele de refolosire a pungilor de cumpărături din plastic sunt de două cifre, la 77% în Quebec, 59% în Ontario și 90% în Manitoba. Deci, nu mai sunt multe saci care să fie reciclate; în medie doar aproximativ 15% din pungile disponibile pentru a fi reciclate. 


Pungile care rămân după reducere și reutilizare sunt reciclate în produse utile precum mobilier de exterior, terase, jucării, rechizite de birou pentru a numi doar câteva produse. Este o industrie de 2 miliarde de dolari în America de Nord.

100recyclable_1

Canadienii vor alegere

Studiu după studiu al modelelor de utilizare canadiene ale pungilor de cumpărături convenționale din plastic arată în mod clar că canadienii își doresc alegerea. Vor ca opțiunea să poată reduce, reutiliza și recicla pungile de cumpărături din plastic.

TORONTO

Un sondaj similar din 2012 realizat în orașul Toronto a constatat că 82% doreau opțiunea de a practica 3R-urile.

torontochart

MONTREAL

Într-un sondaj CROP din 2015, 71% dintre cei din Montrealer au indicat că doresc alegerea de a practica 3R - reducerea, refolosirea și reciclarea pungilor de cumpărături din plastic.

montrealchart

Pungile de plastic reciclate sunt re-fabricate în produse - prelungind durata de viață a resurselor

tree-1-300x199
Faleza construita din plastic reciclat.

Faleza Western Beaches din Toronto este din plastic, fabricata din 32 de milioane de pungi de cumpărături din plastic reciclat.

În Canada, pungile de plastic curate și uzate sunt văzute ca o resursă valoroasă care ar trebui folosită iar și iar și reciclată local în produse noi, prelungind durata de viață a resursei și creând locuri de muncă valoroase de producție ecologică.


Pungile reciclate în Canada sunt recondiționate nu numai în pungi noi, ci și mobilier de terasă pentru exterior, rechizite de birou, conducte de apă, cherestea din plastic și multe alte produse. Pentru a face acest lucru, Canada are o rețea națională de reciclatori pentru a produce peleti de plastic care sunt apoi vânduti producătorilor de plastic din America de Nord.

Pungile de cumpărături din plastic ajută la reciclarea produselor organice

Pentru a prelungi durata de viață a depozitelor de deșeuri, este importantă reciclarea deșeurilor organice care pot reprezenta între 16-43% din deșeurile solide depozitate în aceastea.

Screen-Shot-2021-02-07-at-2.32.42-PM-e1616980047614

Orașul Toronto a venit cu o strategie unică pentru colecția sa organică de coșuri verzi, bazată pe utilizarea pungii de cumpărături convenționale din plastic ca instrument de reciclare. Deoarece pungile de cumpărături din plastic sunt impermeabile, pungile pot fi utilizate pentru reciclarea deșeurilor organice care au o componentă cu umiditate ridicată.


Pungile de plastic ajută la reducerea factorului „yuck”(scarba), astfel încât mai mulți rezidenți să participe. Este deosebit de util pentru cei care locuiesc în locuințe înalte. Peste un milion de torontonieni locuiesc în clădiri de apartamente, cu cinci etaje sau mai mult (Sursa: Statistics Canada 2006)

Pungile sunt reciclate printr-o combinație de sisteme de cutii albastre la bordură (pionier în Peterborough, Ontario) și programe de readucere la vânzare cu amănuntul (reciclare în magazin).