Site-ul All About Bags a fost compilat de Asociația canadiană a producatorilor de plastic ca instrument de resursă pentru dezbaterea despre pungi. Oferă informații și cercetări globale pentru a încadra dezbaterea și pentru a ajuta la procesul decizional.

Pungile de plastic au făcut obiectul unor cercetări și studii considerabile, iar unele dintre cele mai credibile date provin din studii guvernamentale din Scoția și Marea Britanie. Constatările lor sunt cele mai instructive.

Aceasta este o problemă complexă, fără răspunsuri ușoare. Toate pungile, indiferent dacă sunt folosite ca saci de transport sau pentru gestionarea deșeurilor menajere, au impact asupra mediului. Credem că orice decizie legată de mediu trebuie să se bazeze pe știință și fapt și să analizăm consecințele intenționate și neintenționate ale deciziei respective.

All About Bags a fost conceput pentru a aborda miturile comune și pentru a furniza fapte și date. Un exemplu este „pungile ar trebui să se biodegradeze în depozitele de deșeuri” atunci când de fapt depozitele de deșeuri moderne sunt proiectate pentru a preveni degradarea - pentru a evita crearea de gaze cu efect de seră precum metanul, care este de 21 de ori mai puternic decât dioxidul de carbon. Douăzeci la sută din emisiile de gaze cu efect de seră din Canada sunt cauzate de emisiile fugitive din depozitele de deșeuri. Mai mult, pungile de plastic din Canada sunt fabricate din gaze naturale, nu din petrol.

mwb

Industria canadiană a pungilor de plastic este alcătuită în mare parte din companii canadiene, deținute de familie. Nouăzeci la sută din pungile de plastic utilizate aici sunt fabricate local. Susținem că pungile de cumpărături din plastic nu reprezintă o problemă de mediu în Canada, deoarece canadienii (cetățenii, comercianții cu amănuntul, municipalitățile, reciclatorii și industria materialelor plastice) își iau în serios responsabilitatea pentru protecția mediului și a produselor.

Canada este, de asemenea, un lider în America de Nord în ceea ce privește inovațiile în materie de reciclare, astfel încât ratele de colectare și reciclare sunt ridicate și în creștere. Canadienii nu trebuie să caute dincolo de granițele noastre pentru conducere în administrarea produselor. Ceea ce ne trebuie în continuare este făcut în Canada soluții care respectă acest angajament față de administrarea produselor și cele 3 R (reutilizare, reducere și reciclare).