Adevărul este că sunt pungi multifuncționale, cu posibilitatea a multiple reutilizari, care sunt refolosite mult de canadieni. Adevărat, nu sunt refolosite la fel de mult ca cele reutilizabile, dar apoi pungile refolosibile nu sunt reutilizate nici la macar o zecime din potentialul lor de durata.

Screen-Shot-2021-02-07-at-3.41.20-PM

Pungile de cumpărături convenționale din plastic, distribuite în magazinele alimentare canadiene, sunt foarte versatile și reutilizate pentru o varietate de scopuri secundare, cum ar fi depozitarea, cumpărăturile, pungile de prânz, deșeurile pentru animale de companie și colectarea organelor, pentru a numi câteva dintre cele mai populare utilizări. Dincolo de rolul său de a transporta produse alimentare într-un mediu igienic, punga are un rol secundar important în procesul de gestionare a deșeurilor pentru deșeurile menajere și, în unele municipalități, în reciclarea deșeurilor organice.

La ședința Consiliului din 6 iunie 2012 al orașului Toronto, care a discutat despre interzicerea pungilor de cumpărături din plastic, personalul de gestionare a deșeurilor a depus mărturie că 44% din pungile din plastic sunt refolosite pentru programul organic de gunoi verde al orașului și 15% sunt reciclate în coșul albastru al orașului la instalație construită pentru a lua pungile de plastic si resturile de plastic din Toronto în Elmira, Ontario: reutilizare totală alternativă de 59%.

Pungile de plastic ca pungi de „prima utilizare” au fost declarate instrument esențial pentru sanatea publica pe timpul pandemiei in timp ce toate celelalte sacose au fost interzise temporar.

Alte date care susțin reutilizarea ridicată a pungilor

Cercetarea consumatorilor - Majoritatea canadienilor își reutilizează pungile de plastic convenționale

graph2

Sondaj 2015 MONTREAL CROP

87% din locuitorii din Montreal își refolosesc de multe ori punga de cumpărături din plastic - ca pungă de prânz (32%), pentru a ridica după câinele lor (15%), pentru a gestiona deșeurile menajere (78%) și pentru alte lucruri (5%). 29% își reciclează punga de plastic.