strategyonzero

Strategia Consiliului canadian al miniștrilor mediului - zero deșeuri plastice

În 2018, Consiliul de Miniștri al Mediului din Canada, după ani de negocieri, a convenit asupra unei strategii naționale pentru a gestiona mai bine materialele plastice, a elimina plasticul din depozitele de deșeuri și a se asigura că materialele plastice nu ajung în mediu. Scopul general a fost să recunoască importanța critică a plasticului pentru viața modernă și să îl mențină în economie cât mai mult posibil.

În Strategia Zero Plastic Waste 2018, provinciile au fost de acord să lucreze în scopuri comune. Strategia zero deșeuri plastice subliniază acțiunile complementare pe care provinciile le vor întreprinde pentru a menține tot plasticul în economie și în afara mediului în trei domenii principale:


Prevenire,

Colectare,

Recuperarea valorii.


Provinciile au făcut în mod individual progrese semnificative în ceea ce privește responsabilitatea extinsă a producătorului, în modurile de recuperare și în investițiile în noi tehnologii de reciclare.

Pungile de cumpărături din plastic reprezintă o mică parte a fluxului de deșeuri la mai puțin de 1%.

Deoarece sunt atât de ușoare, pungile de plastic reprezintă o fracțiune foarte mică a depozitului de deșeuri - mai puțin de 1% din greutate și, atunci când sunt compactate, ocupă foarte puțin spațiu de depozitare.


Auditul deșeurilor din City of Toronto din 2011 confirmă faptul că pungile de cumpărături din plastic reprezintă doar o mică parte (0,6%) din 1% din fluxul total de deșeuri solide din Toronto. Acest lucru se compară cu sticla la 7%, iar hârtia la 9%

Zero gunoi de plastic este 100% realizabil atat in Canada(unde sunt deja peste 90%) cat si in Romania cu educatia aferenta si sprijinul autoritatilor.

Pungile de cumpărături din plastic sunt o resursă valoroasă care nu trebuie risipită, dar ar trebui reutilizate din nou și din nou și la sfârșitul vieții lor utile capturate și reciclate. Pungile de cumpărături din plastic sunt fabricate din energie curată și sunt 100% reciclabile.

recycle-1

Fabricate din gaze naturale, pungile de cumpărături din plastic sunt extrem de reciclabile în rețeaua națională de fabrici de reciclare situate în Canada. Plasticul reciclat din pungi este apoi folosit pentru a face o gamă largă de produse precum podele, mobilier de exterior, articole de birou și ambalaje etc. Este o piață de 2 miliarde de dolari în America de Nord.

Sisteme de recuperare municipală de succes pentru pungi de cumpărături din plastic

Pungile de plastic cuprind mai puțin de 1% din depozitele de deșeuri și fluxul de deșeuri. Există o serie de strategii de deviere utilizate de municipalități pentru a devia sacii din fluxul de deșeuri, pe baza celor 3 R-uri.


Pentru pungile de cumpărături din plastic, majoritatea municipalităților din Canada au sisteme sofisticate de recuperare care folosesc coșuri / cutii albastre, verzi și gri pentru a sorta materialele în avans pentru diversiune. Orașul Toronto folosește chiar și punga de cumpărături din plastic pentru programul său organic, oferind rezidenților un instrument practic și ușor accesibil pentru a-și colecta deșeurile verzi.

plasticequalsmoreplastic

Pungile de plastic se bucură de o reutilizare foarte mare

Reutilizarea și reciclarea pungilor de cumpărături din plastic sunt componente cheie ale oricărei strategii de diversiune. Pungile de cumpărături din plastic sunt refolosite în mai multe scopuri, dar cele mai frecvente refolosiri sunt pentru gestionarea deșeurilor menajere și a animalelor de companie și a produselor organice. Aceste utilizări elimină necesitatea de a achiziționa pungi mai grele, cum ar fi capturile de bucătărie din plastic, care conțin cu până la 76% mai mult plastic decât o pungă de cumpărături convențională din plastic.

Ratele de reutilizare pentru pungile de cumpărături din plastic sunt foarte mari. Evaluarea ciclului de viață din Quebec a constatat o rată de reutilizare de 77% a pungilor de cumpărături din plastic

În Manitoba, 91% din pungile de cumpărături din plastic sunt refolosite

Datele Ministerului Mediului din Ontario arată o reutilizare / utilizare alternativă de 59,1% pentru pungile de cumpărături din plastic din Ontario

recyclingrates

Impactul comutării de la plastic la pungile de hârtie asupra sistemului de gestionare a deșeurilor

Trecerea la hârtie va crește de șapte ori atât volumul, cât și tonajul materialului care intră în fluxul de deșeuri, deoarece hârtia este mult mai grea (de 7 ori mai grea) și ocupă mai mult spațiu. Pungile de hârtie Kraft cântăresc 55 de grame, de exemplu, în timp ce pungile de plastic cântăresc 8 grame.

trucks-1

Este nevoie de șapte camioane pentru a transporta 2 milioane de pungi de hârtie față de un camion pentru a transporta 2 milioane de pungi de plastic (Sursa: Producătorii de saci care produc saci de plastic și hârtie).


Dacă un camion mediu de gunoi are o capacitate medie de 10 tone, se estimează că 145 de camioane pe an pentru gestionarea sacilor de plastic ar ajunge la 1.183 camioane. La rândul său, acest lucru ar genera de șapte ori emisiile din camioanele suplimentare necesare pentru a expedia hârtia și a o gestiona în fluxul de deșeuri și reciclare. Trecerea la pungi de hârtie va duce, de asemenea, la o creștere de 7 ori a costurilor de gestionare a deșeurilor solide.